♥ ♥ ini geng mafia hifaz ♥ ♥

Sunday, July 3, 2011

:: Review Product - Skin Food ::

Salam..


Arini nak review satu skincare brand..
Skin Food..
Pernah dengar?
Produk ni Korea mariiiii~~~


Actually dulu pun xpernah tahu..
Walaupun salu je jumpe outlet Skin Food ni kat Midvalley..
Tapi time tu cmni la..
"Saye tak perasan dier di mall" **poyo sei~~


Sampai la satu hari..
Bulan februari kot..
My sist perkenalkan n promote produk ni..
Katenyer muke dier dah licin dari jerawat2 degil.
Ceit kalah promoter promote.


Oleh kerana saye pun mengalami ketensenan melampau..
Akibat muke ni tak hilang2 parut jerawat..
Masalah jerawat ni bermula bila aku masuk kolej ni..
Mayb sebab air xbersih..
Abis muke berjerawat..
Kl dulu ade gak jerawat tapi jarang2 je naik..
Pastu pakai la pencuci muke cap ayam ke, gajah ke.. muke ok je..
Sejak duk kolej yang 1 ni..
Sangat sensitif n memilih..
Pastu jerawat dah ok sikit tapi meninggalkan kesan parut2 merah di pipi gebu ini.
Dang!!!
Kl ambik gambar pun.. WAJIB edit gambar kasi ilang itu jururawat.
Ha nampak sangat tak jujur kn? Hahaha ade aku kisah? hak3x


So bila adik promote..
Pergi la beli..
Cakap kat adik awal2..
Kl xsesuai ngan muke aku.. ko kna beli yg aku nyer ni..
Hahahaha aku kan kakak..~~


So aku pakai la..
Mase tu beli pencuci muke je..
Skin Food Tea Tree..
Harga RM 30++ **lupe**
Tu je yang mampu..
Sebab harga dier banyak above RM 50 yang bagi aku dah mahal giler tu..
Student la katakan..


Skin Food Tea Tree Cleansing Foam


Pastu bile dah guna..
Oh guna sikit je setiap kali basuh..
So aku bajet ok je la produk ni wpun sedikit mahal bagi aku..
Tapi dapat tahan lama...
Tengokla gambar kat atas..
Setelah 4 bulan camtu guna..
Masih banyak lagi pencuci ni..


Dalam sebulan ke dua bulan aku pun dah lupe..
Pipi aku yang gebu ni menunjukkan perubahan..
No more merah2..
Ambik gambar xde merah lagi dah..
Ok la sikit dah..
Pastu aku beli plak Skin Food Fresh Juice Emulsion.. **sebulan 1 produk..haha**
RM 60++ kot..lupe jugak..sorry Skin Food -____-"


Skin Food Fresh Juice Emulsion
Benda ni sangat best!
Sikit je letak kat tangan..
Then sapu kat muke.
Best je rase.
Bau pun best.


Oleh sebab aku nyer toner belum abis..
So aku x beli la toner Skin Food ni...
Next item aku p beli plak Skin Food Fresh Juice Serum..
Untuk memuda remajakan kulit. Ahaks
RM 60++ kot. **aku fail bab memori..haha


Skin Food Fresh Juice Serum


Benda ni sangat comel!!!
Macam botol susu. hahahaha
Kecik je.
Mase nak beli tu duk fikir..
"Mak aih kecik nyer..dahle mahal. bape lame je ni blh tahan..wuuuu"
Tapi bile balik umah pakai..
Eh letak 3 titik pun cukup 1 muke.
Ok boleh tahan lame.
Yeaaahhhhhhh~~~


Then last 2 weeks **if not mistaken.. once again... nyanyuk..haha**
Disebabkan tertinggal toner kat kampung.,.
Haruslah jadikan alasan untuk beli toner Skin Food kan? Wakaka
Pergi la Skin Food Alamanda untuk beli toner..
Mase tu cari Fresh Juice Toner la..
Abis la plak..
So xdapat la..
Then duk usha2 produk ctu..
Berkenan plak ngan scrub..
Sebab scrub pun tertinggal kt kampung~~
So beli Skin Food Rice Mask Wash Off..
RM 44 **yang ni ingat sbb resit ade lagi dalam purse. hak3x


Skin Food Rice Mask


Untuk benda ni..
Saye pun suke.
Best sebab beras.
Overall best la Skin Food ni..
Berbaloi2~~~~


Sekarang de 4 produk.



Pastu.. dorg ade kad tau..
Loyalty card..
If korang beli produk,..korang dapat cop..
RM 20 - 1 cop..
Pastu korang boleh redeem..


Loyalty Card
Satu je yang tak berapa best **bagi aku la..
Setiap outlet Skin Food ade cop masing2...
Kirenyer korang xleh simply p outlet mane2 nak cop atas kad loyal tu..
Cth kl first beli kat Alamanda nyer outlet n dapat kad dari outlet Alamanda..
Korang kna tgk kad belakang kad tu..
Kad tu diissued di mana.
Kl xde tulis outlet Midvalley..
Makanya kl p Midvalley korg xleh guna kad ni.. kna dapat kad lain.
Cop untuk redeem. 
 Pastu kalau korang tertinggal kad..
Dont worry be happy..
Staff Skin Food akan copkan kat atas resit..
Korang kna simpan resit tu..
Nanti kalau p balik outlet tu..
Mintak cop balik..
So xde la rugi sedih xdpt cop untuk redeem kan.
Outlet bagi kad


Ape lagi ye nak cakap?
Ha pasni nak beli Toner Tomato apetah.. haha..
Skin Food Alamanda, im coming~~~~


Ha.. pastu kl korang nak tanya pae2 pasal Skin Food ni..
Boleh like fanpage dorang..
Skin Food Malaysia
Insyaallah soalan korang akan dojawab oleh pakar..dengan cepat..
Ok la..tu je nak bebel..
Ape2 pun..saya suka Skin Food,


p/s: Skin Food, dapat hadiah x ni? Hahahaha



www.tips-fb.com

11 comments:

  1. fresh juice serum tu mcm bestje. nak try gak la, ok tak product tu? apa improvement lepas pakai serum tu? =)

    ReplyDelete
  2. best2... dier mcm lembapkan kulit... campur ngan essence tu mmg rase kulit x kering.. skang kulit dah ok sikit dr parut2 jerawat :)

    ReplyDelete
  3. rasa macam nak try serum tu la
    sebab serum momoy dah nak abes dan susah nak dapatkan kat malaysia nih

    so try serum dari skinfood nih pun nampak menarik juga since ia made dari korea kan

    ReplyDelete
  4. aha.. try la..boleh dpt advice kat cni : http://www.facebook.com/pages/Skin-Food-Malaysia/399872431756
    beauty advisor dier baik sgt... n bagi response.. :)

    ReplyDelete
  5. thanks for writing up this review!!! melissa here and i'm glad to have met you (:

    ReplyDelete
  6. skin food ada new produk..rasa nk try..semua produk die dh try..sbb prmoter skin food,,haha tp keseluruhannya mmg best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. produk skin food ade jual kt sasa tak :)

      Delete
  7. hi.. nak shared sikit ni... hmm, saya pernah terbaca satu blog yang menyatakan SkinFood ni mengadungi high chemical contents.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? xtau la... dah lame xpkai skinfood... pakai skincare lain plak..huhu

      Delete
  8. Replies
    1. sebab dah bosan.. teeheehee.. skang gna SKII (yg saiz kecik2 tu je mampu) & terbaru try cream n toner Clinique :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...