Salam..
Bertemu lagi kita di segmen Mari Memasak bersama Chef Pjah!
As usual, awok nak share resepi simple bagi yang bujang.
Ekeke.. bese la.. duk sorang2 masak pun simple je.
Dont expect me to share resepi waalllaaaweeehhh ye.. haha
Ok..
Resepi Jeput Ikan Ayo Kukus
Bahan2:
Ikan ayo (ikan tongkol) kukus
Kangkung (hiris)
Bawang merah (hiris)
Garam sikit
Gandum
Air
Cara2:
1. Masukkan kangkung + bawang yang telah dihiris ke dalam bekas.
2. Masukkan sedikit garam.
3. Masukkan ikan ayo kukus. Carik2kan.
4. Masukkan gandum. Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga sebati.
5. Goreng. Siap.
macam ni ye anak2. blh mkn 1 family..haha |
saya sedia! saya sedia! untuk dimasak... |
sungguh enak dimakan begitu sajaaaaaa |
dap dap dap |
oh ye.. nak buat ikan ayo kukus camno?
ok..camni ha:
Bahan2:
Ikan tongkol
Air
Asam keping
Garam
Sedikit cuka
Cara2:
1. Masukkan semua bahan2 ke dalam periuk.
2. Masak sampai mendidih.
3. Ikan kukus ni best dibuat jeput. Best jugak dibuat goreng merah makan ngan nasi lemak. Sedapnyer nasi lemak ikan ayo :'{
ikan ayo kukus yg dah disumbat dlm peti ais -___-" |
cam best jer..tapi xleh la nak buat camin sebab dok asrama..
ReplyDelete