♥ ♥ ini geng mafia hifaz ♥ ♥

Thursday, November 11, 2010

:: 1st Time Join Giveaway - My Bestfriend Contest ::

Salam..
Hehe.. tadi tengok de giveaway dari Cik Bulat..
Tetibe rase nak join..
1st time ni join giveaway..
Aritu de wat giveaway untuk novel sendiri..
Dekat novel-hifaz ku.. :)

Ok2..back to story..
My Best friend Contest.. (klik untuk join)


And aku pertaruhkan gambar ni:

My bestfriends..
From left - Fiona, Me (Pjah), Nana

Pe yang spesel pasal kami?
Perasan tak hanya saya sorang je yang pakai tudung?
Ini kerana kami berbeza bangsa, agama, negeri & bahasa & umur..

Fiona - Cina + Iban, Kristian, Kuching Sarawak, Bahasa Iban, 24
Me - Melayu, Islam, Besut Terengganu, Bahasa Klate, 23
Nana - Iban, Kristian, Bintulu Sarawak, Bahasa Iban, 25
Kami lah 1 Malaysia.. ngeeee

Kami kenal since first year Degree..
Satu kelas..
Dari situ dah start rapat giler..
Sebab walau berbeza agama, bangsa dan bahasa..
Kami ade jugak persamaan..
Nak tau ape?
Makan, jalan2, klik2..
Tau klik2?
Bergambar la..
Tengok gambar je la kn.. tgh camwhoring tu..kah3x
Dan kami gelar kami GC.. tau pe?
Giler Camera.. pantang nampak kamera..muahaha

Yang bestnyer sepanjang kami berkawan ni kan..
Kl dalam klas..
Lecturer biasenyer akan warning students..
"Sy nak dalam 1 group xde yang melayu sahaja atau cina sahaja,,sy nak campur bangsa ye"
Dan kami.. akan sengih sampai telinga..
Sebabnyer kumpulan kami dah perfecto!
De melayu, iban, cina..
Cukup xyah nak gelabah cari ahli lagi dah.. heeee ^_^

Dan kenapa saya boleh rapat walau berbeza agama?
Sebab kami hormat menghormati..
Selalu je bile kuar bersama..
Nana atau Fiona akan tanya..
"Eh Fiza, ko dah semayang belum?"
Dan saye akan tengok jam then reply..
"Pukul 1 pn blum, mane masuk waktu lagi"
Ha, itulah mereka..
Siap remind lagi..
Kalau time bulan pose..
Ambik lagi mantap semangat.. waktu berbuka!! haha

Ok now nak cerita pasal gambar plak..
Sebab gambar itu menyimpan sejuta kenangan indah..
Gambar tu diambil mase befday sy tahun ni..
1 Ogos 2010..
Setelah hampir setahun tak jumpe Fiona & dua tahun x jumpe Nana..
Sebab dorang trus blk Sarawak after abis belajar..
Dan sy plak sambung study..
So mmg xjumpe..

Time ni g Miri, Sarawak..
Camner sy org Terengganu skang still belajar kat UKM Bangi boleh ke sana?
Sebab diorang la..
Beria2 ajak p Bintulu (tempat Nana)..
Dan dipujuk oleh dorang..
"Datang la cni sambut befday kat Sarawak"
Setelah dipujuk rayu **ekeke**
Akhirnyer pergi.. tanpa proper plan!!
Ye la, xsampai seminggu..
Beli tiket, cari duit..
Dan slumber yaya sy travel sorang2..
Dah le xpnah naik flight, LCCT pn xpnah sampai.. akhirnye sy travel sorang2 p sane.. (╯_╰)
Dengan bawa hati yang terluka **br frust la ktkan..baru ke? xdela baru sgt pn -_- **

So 31 July, petang, sy naik flite..
Sampai sane malam..
Trus sambut befday malam tu..
Sangat best & terharu..
Dan saya tergoda pandang pertama dengan langit Sarawak..aku jatuh cinta!!!
(✿◠‿◠)

Dan ade kenangan lucu jugak time kat Sarawak ni..
Time tu kitorg p Marina Bay, Miri..
Pastu dah name giler camera kan..
Kunun nak ambik gambar melompat (standard gmbr2 budak2 zaman skang kununnyer)
Time tu dah dkt sunset..
Ramai org kt ctu..sbb pemandangan sgt chantek!

Then ktrg pn dgn slumber yaya nyer..
Bangun dr duduk untuk p melompat..
Sekali kitorg bangun je...
Byk giler mata memandang kitorang..
Tak paham kenapa..
Adakah mereka ini mendengar plan kitorg?
Kitorg dah stat segan dah ni..
Tp truskan semangat kamikaze..
Pergi kat tengah2..
Masalahnyer..giler banyak mata memandang!!
Macam kitorang ni nak buat performance plak dah aiii!!!

Sampai kitorg dah tergelak giler..
& memang tak dapat ambik gambar melompat..
Segan tahap badak air terkentut dah (╯_╰)
Nak tau cmner akhirnyer gambar melompat kitorg tu?
Macam ni ha - previous entry -

Macam hape kan? hahaha
Tapi befday tahun ni paling indah dalam hidupku..
Thank kaseh Fiona & Nana (✿◠‿◠)

So itulah cerita kami..
1 Malaysia tak?
Ngee kami menyokong 1 Malaysia..
(✿◠‿◠)
Hope kitorang akan kekal BFF untuk selamanya..

nota: ok Cik Bulat.. boleh menang tak? ngeeee ^_^
www.tips-fb.com

4 comments:

  1. hadiah otw,maaf lambat. cb tak sihat bbrpa hari. proses pnghntaran tu yg lmbat ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...